Överväxt candida
Jag har nog ställt en diagnos på mig själv nu, för vad det är för fel på min mage. Jag känner mig rätt säker på att jag har rätt.
Sockermage har jag nämnt tidigare och det är precis vad det är. Det betyder att man har en överväxt candida.
Om, det jag har läst på, har fastnat nånstans i hjärnan så är candida en svamp som man har i magen, naturligt.
Den lever på socker och stärkelse.
Om man skulle överkonsumera det, så matar man ju bara på den där svampen och den kan börja sprida sig.
När man sen äter sånt som svampen lever på, blir man uppsvälld i magen. Det är alltså inte fett som gör att magen putar och sväller, utan det är gaser.
Det enda sättet att få bort det här är att svälta svampen, så dör den ut, till slut. Det gör man genom att ändra om sin kost.
För mig innebär det en radikal förändring, för det är mycket som jag äter, som bara göder svampen. ^^
En vecka med mindre(/inget alls) socker.

Jag hittade ett enkelt sätt, att testa om det är överväxt candida man har.
Direkt på morgonen, innan man dricker, äter eller borstar tänderna, ska man ta ett glas vatten och spotta i. Alltså inte dricka vattnet, utan bara sickla ner en spottloska i det. (utan snor ^^)
Sen ser man hur loskan blir. En frisk loska ligger kvar vid ytan, eller löser upp sig i vattnet. Men en "sjuk" loska klumpar ihop sig, det blir som trådar som hänger neråt botten, eller vattnet kan bli grumligt.
Min egen gjorde trådar.
Så härifrån, börjar jag min lilla kurering.
Så vad ska man äta då?
Jag har hittat lite olika sidor och som alltid, säger folk olika, men jag kan dela med mig här, av vad jag tänker göra. Jag valde att lita på den sida, jag tyckte verkade bäst. Inte enligt vad jag vill äta, utan för att den var mer utförlig på bra mat och inte bara det man ska undvika.
Vad man ska undvika:
* Kolhydrater
- Socker, vitt mjöl, vit pasta, vitt ris, "vit" potatis
* Komjölk
* Jäst
- Öl
* Svamp
* Ryvitas knäckebröd
Men man kan äta
* Grönsaker
* Bra kolhydrater
- Fullkornsris, fullkornspasta, sötpotatis
* Ingefära, vitlök
* Vitkål
* Frukt och bär
- Dock ej de sötade, sparsamt med vindruvor
* Sädesslag
- Korn, fullkornsråg, havre, dinkel, hirs, bovete
* Rågknäckebröd
- Max 2 skivor/dag
* Kött 2 ggr/vecka
- Vitt kött, alltså fågel och fisk
* Får- och getost
* Nötter och frön
- Mandlar, valnötter, hasselnötter.
Solroskärnor, pumpakärnor, sesamfrön, linfrön, psylliumfrön
* Sparsamt med komjölksprodukter
* Äkta smör, kokosfett, kallpressade oljor
* Lite av syrade mjölkprodukter
- Yoghurt, gräddfil, creme fraiche
* Avokado
- 1/dag
* Havremjölk, sesammjölk, rismjölk
* Havregrädde, sojagrädde
* Fullkornsmjöl
- Dinkel, siktmjöl, rismjöl, bovetemjöl, kornkross, rågkross, havrekross
Så det är bara att sätta igång! ^^
Jag ska köra såhär nu i 8 veckor och sen testar jag att spotta i glaset igen, för att se om det blivit något bättre.
Det sägs att det tar en eller två månader, men det är det väl värt.
Det är tydligen väldigt vanligt att man får det här och allra mest vanligt, tydligen, bland tjejer.