Vecka 34 (33+3)

(null)

Vi backar tillbaka lite.. 
Förra veckan skrev jag att trycket på lungorna verkade ha gett sig.
Hah!
Jag håller på att kvävas.. Jag tror att ungen ligger med rumpa och ben upp i vädret, tar spjärn med fötterna mot lungorna och bara pressar uppåt! Likt yogaställningen "Skulderstående".
Shit vad jobbigt det är!
Inte blir det bättre av att man ska strypa syretillgången med att ta på sig mask på fejset när man ska in och röra sig bland folk, tex barnmorskan och så.
Får dra gäspningar titt som tätt för att försöka syresätta sig. Men knappt så man vågar göra det så Simon ser. Då skickar han mig väl rätt ner i soffan med uppmaningen att jag ska vila? ^^

Halsbrännan är även den tillbaka. Mer än nånsin. Får ta samarin lite då o då. Antingen känns det i halsen eller mellan skulderbladen. 
Men har börjat portionera upp samarin i små kuvert som jag placerar på olika platser jag brukar vara på. Så att jag lätt kan bara kan ta ett blött fingertoppsdutt med samarinpulver och lägga in under överläppen. Skitbra!

Var på barnmorskan idag faktiskt. Hon mätte magen och på tillväxtkurvan så sa den att magen/bebisen stannat av lite. Det blev lite nedförsbacke från förra mätningen. Hon frågade om jag märkt nåt av att jag gått ner i vikt, för hon tyckte inte att det var lika mycket hull när hon klämmer o knådar.
- Va?! utbrast jag. Hur är det ens möjligt, så mycket skit som jag tryckt i mig på sistone. Godis är ju gott liksom... 
Men enligt en framgooglad beräkning på en normal viktuppgång från det jag vägde innan graviditet, så ligger jag 1.5-2 kg efter. (Ryck på axlarna)
Mycket märkligt! Får helt enkelt köpa ännu mer godis då!

Nu kliver jag dessutom in över tröskeln där det börjar bli en aning marigt att komma åt och kolla in min egen sork! 
Skönt o slippa se den kanske?
Mjodå..
Men när man, till exempel, är på barnmorska och ska pinka i en liten kopp, så är det ju redan svårt när man inte har nåt att sikta med. Lägg till då att du inte ens kan SE vad det är du gör! Det enda du kan gå på är i stort sett:
1. Blir du blöt på handleden - du håller på tok för långt in!
2. Skvalar det från första sekund - du träffar varken koppen eller handleden.
3. Blir koppen tyngre o tyngre - träff!
Sometimes I wish I had a schlong...

Men annars? Nej, veckorna går rätt fort ändå. Snart är vi i mål!

Och nej, jag skojade bara om samarinkuverten. För er som inte känner mig tillräckligt bra ^^Gravid med Jax | |
#1 - - Anonym:

Tokfia. Du HAR säker samarinkuvert lite överallt 😂😂😂 /moster 😘

Upp