Våran helg på Kolmården

I helgen var vi till Kolmården. Vi bodde på vildmarkshotellet en natt och gick inne på parken i två dagar.
Tidigt på lördagsmorgonen for vi. Vi kom fram strax efter tio. Då hämtade vi ut våra hotellnycklar och parkeringskort och sen gick vi upp för den jättebranta backen, som man var tvungen att ta, innan man kom in på parken.
 
Vi hade lite tur, det första vi fick se var när de matade sälarna. Dessutom matade de de, precis där vi stog vid staketet.
Vi fick även se när de matade aporna och tigrarna. Men tigrarna fick bara lite smågodis, så det var ingen riktigt middag. ^^
 
En utav höjdpunkterna på hela resan var nog safarituren. Det var riktigt roligt, eftersom att vi hade med oss två höjdrädda, men den ena var extremt höjdrädd. Moster Marie. ^^ Jag förstår att hon inte njöt av turen, för på vissa ställen var vi riktigt högt upp, men vi andra kunde ju inte låta bli att tokskratta åt henne. Stackarn... ^^
 
När det började närma sig kväll, gick vi till hotellet och bytte om till badkläder på en gång. Vi gick ner till spa-et. Vi badade i poolerna och bubbelbadet. Sen satt vi vid vårat bord, med varsin dricka och njöt för fulla muggar. ^^
 
 

Bobby trivdes nog bra i alla fall. Men han var trött efter parkbesöket, för direkt när vi kom in på hotellrummet och han såg att det fanns sängar där, så kröp han ner och ville sova. Taskig man kände sig, som slet upp honom för att han skulle tröttas ut ännu mer!
Nej, det var väl inte det som var tanken, men vi ville ju bada.. ^^
 
Efter spa-et var det dags för middag i hotellets restaurang. Bobby fick äta pannkakor och efter det, satte han sig i sin vagn och somnade ganska fort.
 

Nästa dag, alltså på Söndagen, gick vi in på parken igen. Då gick vi på delfinshowen, bland annat. Det var riktigt kul att se.
Precis innan vi åkte hem gick vi in på reptilhuset också, vad det nu hette. Där hade de hajar, bland annat.
Dessutom hade de ett akvarium med såna där spafiskar, som äter döda hudceller. Där provade jag att sticka ner handen för att testa och var häftigt det kändes. Det kändes inte mer än en liten vibrering på fingarna, men det kändes ändå fränt att fisken åt av mig. ^^
 
Nej, jag tyckte att det var en riktigt lyckad helg. Det är synd att man inte gör sånt här lite oftare.
Bobby 2 år, Sonny 1-3 månader, Vardag | | Kommentera |

Blyertsmaterial

Det här är vad jag använder när jag ritar porträtt med blyerts.
 

Vanligt kopieringspapper
En stiftpenna (till det mesta)
En mjukare penna, som alltså ritar mer svart än vanliga. Till riktigt mörka partier
Suddigum, som jag brukar klippa sönder i spetsiga bitar
Pennvässare
Stompfrar i olika storlek. Ena änden för ljusare, andra för mörkare
Foundationpensel för att skugga
Bred borste för att borsta bort suddresterna istället för att borsta med handen. (Med handen finns risk att smeta ut blyerts som inte ska smetas ut)
Teckning/målningtips | | Kommentera |

Snickra en egen canvastavla

På min förra födelsedag fick jag en rulle canvasduk av min mamma i present. Så mina senaste tavlor, har jag använt egensnickrade tavlor.
Jag påstår inte att jag är någon jätteskicklig person på att snickra ihop de, men såhär jag gör i alla fall!
 
Jag använder en
Bräda/planka/pinne
Tumstock
Såg
Penna
Vinkelhake
Lim
Tving
Canvasduk
Häftapparat
 
 
 
1. Jag har använt en 5 cm bred bräda/pinne/planka som jag har hittat i våran utebod. Sen tog jag en vinkelhake och anände mig av den sneda sidan och ritade ut en sned linje, där jag sen ska såga.
Naturligtvis får man försöka såga så rakt det bara går!
 
 
2. När jag sen har fyra stycken delar i de storlekarna jag skulle ha (den här har lika långa delar, eftersom tavlan ska vara fyrkantig), så lägger jag de så lika ihop jag bara kan och klämmer fast de med en tving. Sen klämmer jag fast den i (nu vet jag inte vad den heter) den som brukar vara fastskruvad på snickarbordet.
Sen filar jag bara de sneda sidorna så att de blir så lika varandra och rak som möjligt. Jag gör så på båda ändar.
 
 
3. 4 stycken lika långa långa delar, med så raka "avsågningar" som möjligt.
 
 
4. Limma ihop delarna. Jag använde vinkelhaken, som hjälp att få delarna i 90 graders vinkel.
 
 
5. Mät ut dukens storlek och var säker på att alla sidor går att vika över kanten, för att fästas på baksidan, för snyggast resultat.
 
 
6. Ta en häftapparat (inte sån för kontoret) och häfta fast ena sidans mitt.
 
 
7. Ta motsatt sida och spänn ordentligt och häfta fast.
 
 
8. Gör så på alla sidors mitt.
 
 
9. Jobba dig utåt sidorna och spänn hela tiden, så hårt du kan. Jag brukar hela tiden, vända tavlan till motsatt sida. Alltså varannan häftning på ena sidan, varannan på nästa.
 
 
10. När jag fäster hörnen, klipper jag först som på bilden.
 
 
11. Jag viker in den lösa remsan bakom.
 
 
 
12. Så snyggt som möjligt försöker jag vika in hörnen, så att inga klippta delar syns. Det är snyggare med en vikt kant.
 
 
13. Sen spänner jag bara ordentligt och häftar fast!
 
 
14. Sen har du en tavelduk, redo att målas på!
 
Hoppas ni gillar mig lilla steg-för-steg. ^^
| | Kommentera |
Upp