Vecka 41 (40+2)

Idag är vi på 40+2. Det är två dagar över det beräknade datumet. Jag trodde aldrig att jag skulle föda innan det, även om man hoppades. Men Bobby dröjde ju kvar 17 dagar, så det är 15 dagar kvar nu då. ^^
Nej, jag tror faktiskt inte att det kommer gå riktigt lika länge som med honom, men jag är beredd på att det blir en vecka till åtminstone.
Men det är en aning frustrerande.
 
Så fort man känner något lite starkare i magen, så stannar man upp, känner lite extra, "Har det börjat?!", nej...
Men inatt började jag nästan fundera. Det var inte så att jag kände så som jag kände när det verkligen satte igång, men jag låg och hade ont i övre delen av magen, precis sådär som när man inte fjärtat på länge.
Men det gick över nu på morgonen.
 
Men hur som helst, jag tror inte att det är så mycket annorlunda den här veckan. Vi går bara och väntar nu på att vi äntligen ska få veta om vi har två söner, eller en av varje. ^^ Det är helt stört, vad spännande nåt så vanligt kan vara. ^^
 
 
Vecka efter vecka | | En kommentar |

Operation -rädda grodyngel

Ute i våran trädgård har vi en fiskdamm, som jag har tänkt att vi ska göra om. Jag vill ha den lite djupare och bredare så att det blir mer vatten i den. Vi ska tömma den på alla stenar, växter och allt vad som nu finns i den. Men först behöver den ju tömmas på vatten. Både regn och snö håller den vattenfylld.
 
För att göra det lite enklare för oss, så stack vi hål på mattan i den, den ska ändå slängas. Strax efter det så kom en eller några grodor och la en hel drös med ägg i vattnet! Det tog ju ett tag för vattnet att rinna ut. Så det kändes lite dumt att vi precis stuckit hål på den.
 
Djurvän som man är, så var man där och fyllde på med lite vatten allt eftersom, men kom snabbt på att jag inte kan hålla på så. För ju mindre vatten det var, desto fortare försvann det ju.
 
Så jag har tagit in några yngel som jag ska försöka rädda livhanken på. ^^
 

Alla fick ju tyvärr inte plats, men kan man rädda någon så!
 
Sen så vet jag att grodor är fridlyst och allt det där, men det borde jag ju få strunta lite i, när det handlar om att försöka hjälpa de. De har ingen som helst chans ute i, snart, snustorra dammen. Men här inne får de väl 100% större chans att klara sig? 
Jag skulle vilja ta in alla, men det var så himla många, så det går inte.
 
Hoppas att de tar sig. ^^
Vardag | grodyngel | | Kommentera |

Bobby -en påskgubbe

Jag vet inte riktigt när påsken egentligen börjar, men det känns som om det är på skärtorsdagen ändå, vilket råkar vara idag!
 
Bobby har varit på dagis idag och då var det tillåtet att klä ut barnen till påskgubbar och påskkärringar.
Jag hade inte riktigt någon aning om hur en påskgubbe ser ut, för man ser ju bara påskkärringar (tycker jag). Men som tur är finns Google och jag såg då att folk målar sina söner med rouge-iga kinder, kajalfräknar, mustasch och skägg.
Så igår frågade jag Bobby om han ville måla kinderna till dagis idag och det verkade han se fram emot. Det första han sa när han lyfte huvudet från kudden imorse var "moma kid", vilket betyder 'måla kind'.
Efter frukosten skulle vi gå upp på mitt rum (hobbyrum) och han plockade fram akrylfärgerna. ^^ Men mamma tyckte att det var bättre att använda det riktiga sminket. ^^ Inte lätt att veta när man är en liten pojke på 2½ år.
 

I klädstil hade vi nog inte så mycket som kunde fungera som påskgubbe-dräkt, men jag såg några bilder på Google, där vissa hade väst på sig. Så det fick han på sig i alla fall. Sen gjorde vi honom fin i håret, med vanligt hårspray och hårborste.
 
Titta så fin han blev, min lille pöjk! ^^
 
Bobby 2 år, Vardag | påskgubbe | | En kommentar |
Upp